Kuchnia z oliwą / podwieczorek
bakłażanki z Chiavalon Ex Albis

Potrzebujemy:

- bakłażan

- pomidory

- ser biały (najlepszy będzie capreggio)

- zioła (oragano, bazylia)

- oliwa z oliwek extra vergine

- świeża bazylia

Przygotowanie:

Warzywa myjemy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. (Bakłażana też można obrać, ale niekoniecznie). Bakłażana kroimy w plastry, nasączamy oliwą extra vergine, posypujemy ziołami. Pomidory i ser kroimy w plastry, układamy na krążkach i posypujemy ziołami. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 180.

Podajemy ze świeżą bazylią i polewamy chorwacką Chiavalon Ex Albis - znakomicie uzupełni smak naszych bakłażanowych mini zapiekanek :)

Idealny przepis na szybki i smaczny podwieczorek!

przeczytaj także