Kuchnia z oliwą / obiad
Fasolka szparagowa w objęciach Chiavalon Ex Albis

Obiad z serii tych błyskawicznych ;)

Potrzebujemy:

- fasolka szparagowa

-oliwa z oliwek extra vergine

- kotlecik mielony

- pomidory

- bułka tarta

Przygotowanie:

Kotlet mielony - wiadomo jak zrobić.

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i gotować do momentu aż będzie miękka. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek extra vergine - u nas znakomicie się tu sprawdziła Chiavalon Ex Albis

Bułkę podsmażamy na oliwie, dodajemy ugotowaną i odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy i nadal lekko podsmażamy. Kiedy fasolka cała będzie obtoczona w bułce i oliwie, nakładamy ją na talerz,  dodajemy mięsko i pokrojone pomidorki.

Trzeba wziąć pod uwagę, że bułkę podsmażamy na oliwie extra vergine zamiast na maśle, więc proponujemy tutaj delikatną w smaku, znakomicie zbalansowaną oliwę z Chorwacji od braci Chiavalon. Smak tak przygotowanej fasolki szparagowej jest znakomity!

Smacznego :)




przeczytaj także